Szynka w sosie grzybowym, kluski śląskie, buraczki zasmażane

Szynka wieprzowa gotowana, sos (woda, grzyby suszone, cebula, śmietana 12%, sól, przyprawy), kluski śląskie (ziemniaki gotowane, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól, olej słonecznikowy), buraczki (buraki gotowane, mąka, smalec)
Cena zestawu: 20,70 zł
Wartość odżywcza w porcji (620 g):
  • Wartość energetyczna - 677,40 kcal (109,30 kcal / 100 g)
  • tłuszcze - 19 g (3,10 g / 100 g)
  • w tym kwasy tłuszczowe nienasycone - 7,90 g (1,30 g / 100 g)
  • węglowodany - 94,50 g (15,20 g / 100 g)
  • w tym cukry - 13,80 g (2,20 g / 100 g)
  • białko - 32,50 g (5,20 g / 100 g)
  • błonnik - 27,20 g (4,40 g / 100 g)
  • sól - 4,90 g (0,80 g / 100 g)